Panna cotta al caffè

8 okt

Het is nog maar begin oktober, maar ik zie dat collega-bloggers al druk bezig zijn met gerechten voor het Kerstmenu. Toen ik deze heerlijke panna cotta al caffè aan het maken was, dacht ik ook ineens aan de Kerst. Want natuurlijk wil je iets lekkers op tafel zetten en het liefst iets aparts. Maar niet iedereen is een keukenprinses of prins, dus bij menigeen zal het klamme zweet uitbreken als de feestdagen weer in zicht komen. Persoonlijk vind ik dat je zelf ook optimaal moet kunnen genieten van de feestdagen en niet de hele dag in de keuken staan, dus maak het jezelf zo makkelijk mogelijk. Kies voor gerechten die je al van tevoren kunt maken of voor een groot deel kunt voorbereiden. Deze panna cotta (panna cotta betekend letterlijk vertaald gekookte room) is daar een voorbeeld van. Maak het een dag van tevoren. Het is niet veel werk, maar je hebt er weer zoveel gemak van. Stort het puddinkje op een mooi bordje, decoreer het met de saus en serveer er eventueel een paar chocolade koffieboontjes bij en genieten maar!

Pannocottaalcaffè

Ingrediënten voor 6-8 porties:

  • 15 g gelatine (9 velletjes)
  • 750 g slagroom
  • 150 g basterdsuiker
  • 2,5 ml vanille extract
  • 150 g koffie

Voor de chocolade saus:

  • 120 g slagroom
  • 100 g donkere chocolade

Week de gelatine gedurende 10 minuten in een kom met koud water. Doe ondertussen de slagroom, basterdsuiker en vanille extract in een pan en breng aan de kook. Haal de pan van de warmtebron en voeg de uitgeknepen gelatine en koffie toe. Roer alles goed door elkaar tot de gelatine is opgelost.

Giet het mengsel in 6-8 puddingvormpjes (afhankelijk van de grootte) en zet ze minstens 2-3 uur in de koelkast.

Voor de chocoladesaus:

Verwarm de chocolade en slagroom au bainmarie en meng het goed door elkaar. Laat de saus afkoelen en doe het daarna in een spuitzak.

Dompel de puddingvormpjes enkele seconden in heet water. Los de puddinkjes op een bordje en versier ze met de chocoladesaus.

Bron: Ricetta.it

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: