Insalata di pere, zucca e rucola

10 nov

In Florence heb ik natuurlijk ook weer een kooktijdschrift gekocht. Daarin staan heerlijke herfstgerechten. Zo ook deze lekkere salade met pompoen en peer. In de salade wordt ook pecorino gebruikt. De smaak van de pecorino vond ik nogal overheersend in dit gerecht. Een volgende keer ga ik kijken voor een mildere pecorino of anders een andere kaassoort zoals Provolone.  Desondanks is het een smakelijk herfstgerecht!

Insalatadipere,zuccaerucola

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g schone Okkaido-pompoen
  • rucola naar smaak
  • 1 rijpe peer
  • 150 g pecorino
  • 8 gepelde walnoten
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel mosterd
  • extra vergine olijfolie
  • zout
  • peper

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de pitten. Snijd de stukken in plakken, leg deze op de bakplaat, besprenkel ze met wat olie en bestrooi ze met wat peper en zout. Bak de pompoen gedurende 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200˚C tot ze zacht en lichtbruin is. Laat de pompoen afkoelen.

Verwijder de schil van de pompoenrepen. Snijd de repen in kleinere stukjes. Doe de rucola op een schaal en verdeel daar de pompoenstukjes over.

Was en droog de peer. Snijd de peer doormidden, verwijder het klokhuis en snijd beide helften in dunne plakjes. Rooster de walnoten een paar minuten in de oven op 160˚C of in een droge koekenpan. Snijd de pecorino in blokjes. Voeg de pecorino en peer bij de salade en verkruimel de walnoten erover.

Doe de mosterd, citroensap, een snufje zout, 4 eetlepels olijfolie en 1 dl water is een shaker. Doe de deksel op de shaker en schud de saus goed door elkaar. Besprenkel de saus naar smaak voor het serveren over de salade.

Bron: Sale & Pepe, nov. 2018

 

 

 

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: