Bavarese di marroni

4 Nov

Vorig jaar kreeg ik het boek ‘Osteria recepten van Grazia Novellini’ als kerstcadeau. Een paar weken geleden heb ik het weer eens tevoorschijn gehaald en er uitgebreid in gekeken opzoek naar recepten. Zo kwam ik recepten tegen waarin kastanjes zijn gebruikt. Kastanjes worden veel in gerechten verwerkt in Italie. Vorig jaar was ik in Rome en daar werden geroosterde kastanjes op straat verkocht. Toen ik vorige week in Florence was zag ik dat veel minder. Het leek me leuk om hier weer een recept met kastanjes te plaatsen. In ‘Osteria recepten’ zag ik het recept van deze bavarois met kastanje creme. Deze creme is nu te koop bij de Lidl. Als decoratie had ik ‘marrons glacés’ nodig en ik was ervan overtuigd dat ik die in Florence in iedere supermarkt en anders wel in de Mercato Centrale kon kopen. Dat viel best tegen, maar uiteindelijk zag ik ze bij de Conad. Ik had geen idee hoe ze eruit zouden zien, laat staan hoe ze smaken, maar ik was blij dat ik ze had, zodat ik de bavarois er mooi mee kon decoreren. De bavarois was snel gemaakt. Mijn vormpjes zijn niet zo groot, dus de hoeveelheid was genoeg voor 6 vormpjes. Voor de foto wil je natuurlijk dat ze goed uit de vorm komen, maar, ondanks dat ik de vormpjes nat heb gemaakt voor het vullen, kwamen ze niet zo makkelijk los. Toen moesten de marrons erbij….. Ik maakte de verpakking open en was een beetje teleurgesteld, want ik dacht er een soort van gekonfijte “noten” in zouden zitten. Misschien had het wel de vorm van een kastanje, maar in de koffer hadden de doosjes een beetje in het gedrang gezeten en waren dus wat geplet. Voor de foto heb ik er de meest complete “kastanjes” uitgehaald. De bavarois smaakt erg lekker!

Bavaresedimarroni

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 ml vloeibare slagroom
  • 35 g pure chocolade
  • 2 gelatineblaadjes
  • 200 g kastanjecreme
  • 1,5 dl stijfgeklopte room
  • een paar marrons glacés

Laat op laag vuur de vloeibare slagroom en de chocolade smelten. Doe er de in lauw water gekweekte en uitgeknepen gelatine bij. Roer de kastanje creme er doorheen en schep er tenslotte voorzichtig de stijfgeklopte slagroom door. Giet het mengsel in éénpersoonsvormpjes en zet ze minstens 4 uur in de koelkast. Stort de puddinkjes, versier ze met de marron glacés en serveer.

Bron: Osteria recepten van Grazia Novellini.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: