Involtini di vitello con prosciutto e mozzarella

17 nov

Dit vleesgerecht is eenvoudig te maken en erg lekker. Probeer wat langwerpige schnitzels te gebruiken, zodat ze, als ze erg groot zijn, makkelijk in tweeën gesneden kunnen worden. De schnitzels die ik had, waren niet groot genoeg om in tweeën gesneden te worden, dus werden het wat grotere rollen.

Involtinidivitelloconprosciuttoemozzarella

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 600 g kalfsschnitzels
  • 100 g prosciutto cotto (gekookte ham)
  • 100 g mozzarella, in reepjes gesneden
  • zout
  • extra vergine olijfolie
  • broodkruim

Leg de kalfsschnitzels tussen plasticfolie en sla ze met een vleeshamer plat en dun. Als de schnitzels erg groot zijn, snijd ze dan in tweeën. Beleg de schnitzels met een plak ham en een stukje mozzarella. Rol de schnitzels op en steek de uiteinden vast met cocktailprikkers om leeglopen te voorkomen. Haal de vleesrolletjes door het broodkruim. Vet een ovenschaal in met een beetje olie, leg de rolletjes in de schaal en breng ze op smaak met wat zout en schenk er nog wat olijfolie over. Bak de vleesrolletjes gedurende 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 170˚C. Serveer meteen.

Bron: Ricetta.it

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: