Pasta fredda alla crudaiola

17 apr

De temperaturen gaan omhoog, dus is het weer tijd voor een lekkere, frisse pastasalade. Dit maal met bresaola erdoor. Bij de Lidl lag dit aan de lucht gedroogde rundvleessoort nog in de schappen, dus toen ik dit recept zag, heb ik vlug nog een pakje in huis gehaald. In het recept stond 100 gram bresaola, maar het pakje van de Lidl bevat maar 80 gram. Genoeg vond ik, maar wil je meer, dan kan dat natuurlijk ook. Geniet van deze salade met wat brood en een goed glas witte wijn.

Pastafreddaallacrudaiola

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 270 g farfalle
  • 2 bollen (buffel)mozzarella a 125 g, in blokjes
  • 80-100 g bresaola in reepjes
  • 200 g kerstomaatjes
  • 1 bosje basilicum
  • extra vergine olijfolie
  • zout

Was de tomaten en snijd ze in plakjes, doe ze in een grote kom, voeg de reepjes bresaola toe samen met extra vergine olijfolie en de mozzarella. Roer alles door elkaar en breng het op smaak met wat zout en fijngesneden basilicumblaadjes.

Kook de pasta in een pan met gezouten water tot ze al dente is. Giet de pasta af en spoel ze met koud water af om af te koelen.

Voeg de afgekoelde pasta toe aan de “saus” en meng alles goed door elkaar. Serveer de pastasalade koud.

Bron: CuciniAmo con Chicca.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: