Tomatenfrittata

17 mei

In Italië is de lunch nooit een simpel boterhammetje zoals wij hier heel gewoon vinden. In Italië nemen ze de tijd voor de lunch. En die lunch kan bestaan uit een lekkere pasta of een salade en nog veel meer. Frittata is ook zo’n lekker lunchgerecht. Geklutste eieren met daarin groente en kruiden. In de “Italië” uitgave van Foodies stond deze tomatenfrittata. Ik heb hem voor mijn jongste dochter en mijzelf voor de lunch gemaakt en we hebben zitten smullen!

Frittataconpomodori

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 tomaten
  • 5 eieren
  • 5 el melk
  • zout en peper
  • een beetje paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 100 gr belegen kaas (geraspt)

Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Kluts de eieren met de melk. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

Verhit 2 el olijfolie in een pan. Leg de tomaten in de pan. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de Italiaanse kruiden en de kaas. Schenk het eimengsel eroverheen. Leg het deksel op de pan en laat het ei op laagvuur ca. 15 minuten stollen. Draai de frittata met behulp van het deksel om en bak hem onafgedekt nog ca. 5 minuten.

Bron: Foodies mei 2014.

2 Reacties to “Tomatenfrittata”

  1. Casa Dolceria mei 17, 2014 bij 10:02 pm #

    Lekker

  2. kookgekwilma mei 17, 2014 bij 10:08 pm #

    Dat was het zeker Ria. Weer typisch Italiaans hè, weinig ingrediënten, veel smaak!! 😉

Geef een reactie op Casa Dolceria