Rigatoni agli Asparagi e Panna

22 Mei

In de Pastabijbel vond ik dit heerlijke recept van pasta met jonge, groene asperges. In het originele recept wordt gebruik gemaakt van “Garnelli”. Dit is pijpvormige eierpasta die op penne lijkt. Ik heb het gerecht gemaakt met rigatoni, maar het gerecht kun je ook maken met penne rigate. Het zijn alle drie geribbelde pastasoorten en de ribbels houden de roomsaus “vast”.

Rigatoniagliasparagiepanna

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200-300 gr verse jonge asperges
  • 350 gr gedroogde rigatoni
  • 25 gr boter
  • 200 ml kookroom
  • 2 dl witte wijn
  • 90-115 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el verse gemengde kruiden, zoals basilicum, peterselie, kervel, majoraan en oregano
  • zout en versgemalen zwarte peper

Snijd alle houtachtige delen van de asperges af en gooi ze weg. Je moet ongeveer 200 gr asperges overhouden. Snijd ze diagonaal in stukjes die ongeveer even lang zijn als de rigatoni.

Blancheer de aspergestukjes 2 minuten in kokend water; de punten 1 minuut. Giet de aspergestukjes en -punten na het blancheren direct af, spoel ze in koud water en zet opzij.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de boter en de room in een middelgrote steelpan, voeg zout en peper toe en breng aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes koken tot de room inkookt en dikker wordt. Voeg dan de asperges, de wijn en ongeveer de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak en houd het vuur laag.

Giet de pasta af zodra hij al dente (beetgaar) is en doe hem in een voorverwarmde schaal. Giet de saus over de pasta, bestrooi met de verse kruiden en meng alles goed. Dien direct op, bestrooid met de resterende geraspte Parmezaanse kaas.

Bron: De Pastabijbel van Jeni Wright.

2 Reacties to “Rigatoni agli Asparagi e Panna”

  1. Anke mei 22, 2014 bij 6:35 pm #

    Ja dat zie ik wel zitten. En heb er alles voor in huis. Zal voor dit weekend zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: