Semifreddo all’Amaretto

9 Okt

Twee dagen achter elkaar heb ik iets uit Magnifico gemaakt. Deze semifreddo is lekker zoet. Aangezien ik geen Torrone had, heb ik zachte noga in stukjes “gescheurd”. Ik had het gemaakt op de dag dat het ook gegeten werd. Het was toen nog wel erg zacht, ondanks dat het langer dan 5 uur in de vriezer had gestaan. Wat er over was, heb ik de volgende dag aangesneden en dat ging beter. Dus ook weer een gerecht wat je een dag van tevoren kan maken als je gasten aan tafel krijgt.

Semifreddoall'amaretto

Ingrediënten voor 8 personen:

  • olie om in te vetten
  • 1 vanillestokje
  • 4 grote eieren, boven 2 schone kommen gesplitst in dooiers en witten
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • ½ liter slagroom
  • 350 gr torrone (amandelnoga)
  • 3 el vloeibare honing
  • 10 harde amarettikoekjes, in je handen fijngemaakt
  • 5 el Amarettolikeur
  • poedersuiker, om te bestuiven

Vet een brood- of cakevorm van 1½ liter inhoud en 7 cm diep in met olie en bekleed hem met twee lagen plasticfolie.

Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap de zaadjes eruit; doe ze bij de eidooiers. (Gooi het vanillestokje niet weg, maar zet het in een pot met fijne kristalsuiker om heerlijk geurige vanillesuiker te maken.) Doe de suiker bij de dooiers en klop het mengsel 5 minuten met een elektrische mixer tot het dik en bleekgeel is.

Was de gardes af en klop de slagroom dan tot hij in zachte pieken blijft staan.

Was de gardes nogmaals en klop nu de eiwitten tot een stevig schuim.

Doe de torrone in een plastic zak en sla hem met een deegroller in kleine stukjes.

Spatel de slagroom, honing, amaretti en stukjes noga luchtig door de dooiermassa. Vouw er vervolgens het eiwitschuim en de Amarettolikeur door en laat de massa in de voorbereide vorm glijden.

Dek de bovenkant af met plasticfolie en zet de vorm minstens 5 uur in de vriezer (langer is misschien beter).

Neem de vorm voor het opdienen uit de vriezer en laat hem 3-5 minuten op kamertemperatuur komen. Verwijder de folie en snijd de cake in plakken van 2 cm dikte.

Leg steeds twee plakken op een bord, bestuif ze licht met poedersuiker en geef er een kop koffie bij.

Bron: Magnifico! van Gino D’Acampo.

Advertenties

4 Reacties to “Semifreddo all’Amaretto”

  1. Caroline Brouwer oktober 9, 2013 bij 12:32 pm #

    Lijkt me héérlijk Wilma! Maar ik ben dan ook gek op noga en op semifreddo! 😉

    • kookgekwilma oktober 9, 2013 bij 12:37 pm #

      Dit is er echt een voor jou Caroline! Lekker zoet, waar jij zo van houdt!!! 😉

      • Myriam oktober 9, 2013 bij 1:40 pm #

        Niet alleen Caroline, hoor! Ik hou ook van lekker zoet. Dus dit is helemaal mijn ding! Bedankt voor het delen.

      • kookgekwilma oktober 9, 2013 bij 2:57 pm #

        Gauw maken dan Myriam! Hij is heerlijk!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: