Topolini al tartufo e salvia

6 Okt

Afgelopen week werd ik verrast door Caroline met het kookboek Magnifico van Gino D’Acampo. Een fantastisch kookboek met heerlijke gerechten. Er staan gerechten in voor wat grotere groepen, maar ook voor 1 of 2 personen, dus ook voor kleine huishoudens zeer geschikt. Het eerste gerecht in het boek was onderstaande Topoline, beter bekend als gnocchi. Wij hebben ervan zitten smullen. Gino schreef bij dit gerecht dat je de truffelolie gewoon kunt weglaten als je niet van trufffel houdt.

Topolinialtartufoesalvia1

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gr bloemig kokende aardappels, ongeschild
  • 1 klein ei, losgeklopt
  • 100 gr bloem, plus extra om te bestuiven
  • 100 gr boter
  • 120 gr gemengde paddestoelen
  • 1 el salieblaadje in dunne reepjes
  • 2 el olijfolie met truffelaroma
  • 30 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen zwarte peper

Doe de aardappelen in een grote pan, overgiet ze met koud water en breng ze aan de kook. Kook ze in 25-30 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken en iets afkoelen.

Pel de aardappelen en druk ze boven een grote kom door een pureestamper. Voeg 2 snuffen zout, het ei en de bloem aan de nog warme aardappelen toe. Vermeng alles luchtig en stort de massa op een bebloemd werkvlak. Kneed het kort door tot het een zacht, iets plakkerig deeg is. (Kneed niet te lang, want dan worden de gnocchi taai)

Snij het deeg in twee porties van vorm van elk ervan een lange worst van 1½ cm doorsnee; snijd ze in stukjes van 2 cm.

Topolinialtartufoesalvia2

Leg de topolini op een met bloem bestoven theedoek.

Breng een flinke pan met gezouten water aan de kook. Laat er steeds een paar topolini in glijden en laat ze circa 2 minuten koken. Zodra ze komen bovendrijven zijn ze gaar.

Smelt intussen de boter in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Doe als de boter heet is de paddestoelen erin en bak ze 2 minuten voor je de salie toevoegt. Breng ze op smaak met zout en peper en neem de pan van het vuur.

Voeg de topolini aan de paddestoelen toe en schud alles goed door elkaar.

Verdeel het gerecht over twee boden, besprenkel ze met truffelolie en bestrooi ze met Parmezaanse kaas. Heerlijk met een glas prosecco.

Bron: Magnifico! van Gino D’Acampo.

Topolinialtartufoesalvia3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: