Dit is een heel erg lekkere taart. De combinatie van smaken van anijslikeur en citroen(rasp) is heel lekker. De taart is zoet, maar niet te! De binnenkant blijft een beetje smeuïg, net als bij een rijstevlaai.
Ingrediënten:
- 1,2 l melk
- 200 gr dessertrijst
- 120 gr basterdsuiker
- 60 gr poedersuiker
- 60 gr blanke amandelen
- 5 eieren
- saffraan, anijslikeur, boter, citroenrasp, zout
Benodigdheden:
- taartvorm van 26 cm doorsnee
- bakpapier
- keukenmachine
Breng de melk met een envelopje saffraan en een snufje zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook hem ca. 20 minuten. Aan het einde van de kooktijd zal de rijst zeer zacht zijn. Haal de pan van het vuur en voeg 60 gr. basterdsuiker en de poedersuiker toe. Roer door en voeg de fijngehakte amandelen, een klontje boter, de geraspte schil van een 1/2 citroen en 2 el likeur (30 ml) toe. Laat afkoelen.
Splits de eieren. Klop de eidooiers met de resterende suiker tot ze licht en luchtig zijn. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Spatel voorzichtig de eidooiers en het eiwit door de afgekoelde rijst. Verwarm de oven voor op 175° C. Bekleed de taartvorm met bakpapier en schenk het rijstmengsel erin. Bak de taart 50-55 minuten in de oven.
Bron: La Cucina Italiana; maart/april 2013.
Klinkt weer erg lekker! 🙂
Was het ook Mannin!!! 🙂
Ik heb deze taart mogen proeven en heb ervan gesmuld. Ik ga hem zelf ook zeker maken!
Leuk Caroline! Ik heb er gisteravond ook nog even van zitten smullen! 🙂