Soufflé di pomodori

18 Mrt

Dit is een recept wat het goed zou doen bij de paasbrunch of bij een buffet. Het kan warm en koud gegeten worden.

souffledipomodori1

Ingrediënten:

  • 2 grote tomaten (ik gebruikte 3 kleinere)
  • olijfolie, extra vergine
  • 200 gr mozzarella
  • 8 blaadjes basilicum
  • 3 eieren
  • 150 gr bloem
  • 1 zakje gist (7 gr)
  • 1,25 dl lauwwarme melk
  • 100 gr Gruyere
  • peper en zout

souffeldipomodori2

Verwarm de oven voor op 180̊ C. Pel en ontpit de tomaten. Snijd ze in stukjes. Laat de tomatenstukjes even stoven in een antikleefpan met een beetje olie. Kruid het met peper en zout. Neem de tomaten van het vuur en laat ze afkoelen. Snijd de mozzarella in kleine dobbelsteentjes en hak de basilicum grof. Voeg de mozzarella en het basilicum bij de tomaten. Klop de eieren los in een kom en voeg de bloem en gist toe.

Meng er beetje bij beetje 2 eetlepels olie en de lauwe melk onder. Breng op smaak met peper en zout. Voeg er de gemalen Gruyere aan toe en als laatste de tomaten met de mozzarella en het basilicum. Meng alles goed onder elkaar, giet in een cakevorm (van ongeveer 26 cm) en zet 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Voor een variant kun je de tomaten vervangen of andere groenten toevoegen zoals asperges, courgettes, kolen of spinazie. Gebruik dezelfde hoeveelheden als hierboven.

Bij een salade, als volwaardige maaltijd om de honger te stillen, als tussendoortje tijdens het studeren of om in de picknickmand mee te nemen op uitstap. Een soufflé is gemakkelijk te bereiden en het resultaat is gegarandeerd lekker.

Bron: De verleidelijke Italiaanse keuken, recepten van La Nonna van Cristina Bottari.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: