Pasta zucchine Philadelphia e pancetta

29 jul

Ondanks dat ik hier laatst schreef dat ik wat meer tijd zou hebben om te kokkerellen, komt het er toch niet zo veel van. Het is te warm om te koken of ik ben niet thuis met eten. Het uitproberen van nieuwe recepten staat momenteel op een laag pitje, sorry daarvoor. Dit pasta gerecht is niet bewerkelijk, dus snel klaar en heel erg lekker. Geniet ervan!

PastazucchinePhiladelphiaepancetta

Ingrediënten voor 4 personen (tussengerecht):

  • 350 g pasta
  • 150 g gerookte pancetta in reepjes of blokjes
  • 200 g Philadelphia of andere roomkaas
  • 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 middelgrote courgette, in kleine blokjes
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper

Breng een pan met gezouten water aan de kook. Doe de pancetta in een ruime pan en bak ze zachtjes bruin. Het is niet nodig om olie toe te voegen, aangezien er vet vrij komt tijdens het bakken. Voeg de courgette en de olijfolie toe en bak een paar minuten. Kook ondertussen de pasta al dente. Roer de Philadelphia, parmezaan en wat versgemalen zwarte peper door het courgette mengsel. Neem wat pasta kookvocht en zet dit apart. Voeg de gekookte pasta bij de courgette creme. Voeg nog een paar lepels kookvocht toe, roer tot een romig geheel en verwarm alles nog heel even door. Serveer direct!

Bron: Cucinafacile con Elena.

6 Reacties to “Pasta zucchine Philadelphia e pancetta”

  1. Jasmine augustus 7, 2018 bij 9:34 pm #

    Dit is fantastisch! 🙂

  2. kookgekwilma augustus 7, 2018 bij 10:24 pm #

    Dank je wel! ☺️

  3. Jan-Boudewijn Bunt augustus 17, 2018 bij 3:46 pm #

    Heerlijk receptje, lijkt mij. De courgette hebben wij in veelvoud in de tuin staan, dus we gaan het maken! Dank voor je recept Wilam 🙂

  4. kookgekwilma augustus 17, 2018 bij 4:34 pm #

    Graag gedaan BJ! 😜

  5. Levine van Doorne augustus 21, 2018 bij 8:56 pm #

    Vanavond gemaakt. Had ook nog een rode paprika en paar blaadjes basilicum. Ook erdoor gedaan. Erg lekker!

  6. kookgekwilma augustus 21, 2018 bij 9:03 pm #

    Wat leuk Levine. Bedankt voor de tip, ga ik ook eens proberen! 🙂

Plaats een reactie