Involtini di asparagi e prosciutto

11 mei

Het is weer aspergetijd en wij hebben onlangs genoten van witte asperges die ik op klassieke wijze had bereid en geserveerd. Onderstaand recept met groene asperges is eenvoudig te maken en heel erg lekker. In plaats van ze op een bakplaat te bakken, heb ik ze in kleine ovenschaaltjes gebakken. Zo kon ik ze meteen uit de oven op tafel zetten. Ik heb ze geserveerd met gebakken krieltjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 (grote) groene asperges
  • 8 plakken prosciutto crudo
  • 8 dunne plakjes kaas
  • 10 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Was de asperges en verwijder het houtachtige uiteinde. Stoom ze of kook ze in water, maar laat ze niet te zacht worden. Spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen.

Snijd de asperges doormidden. Wikkel ze eerst in een dun plakje kaas en daarna in een plakje prosciutto.

Leg de rolletjes op een met bakplaat welke is bekleed met bakpapier en bestrooi ze met de geraspte Parmezaan. Bak ze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180˚C.

Haal ze uit de oven en serveer ze.

Bron: Mani amore e fantasia

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: