Of deze muffins nou echt Italiaans zijn…….. dat denk ik niet, maar dat ze erg lekker zijn weet ik wel. Gewoon proberen en ervan genieten!

Ingrediënten voor 12 muffins:
- 200 g banaan (gepeld)
- 100 g melk, op kamertemperatuur
- 50 g koffie, afgekoeld
- 60 g zaadolie (of zonnebloemolie)
- 250 g Italiaanse 00- of patentbloem
- 110 g suiker
- 10 g bakpoeder
- snufje zout
- 40 g walnoten, fijngehakt
Doe de bananen in een kom en prak ze met een vork tot puree. Voeg de melk, de koude koffie en de olie toe en meng het goed door elkaar.
Meng de bloem met het gezeefde bakpoeder, de suiker en een snufje zout.
Voeg dit bij het banaanmengsel en roer alles goed door elkaar. Voeg als laatste de gehakte walnoten toe en meng alles door elkaar.
Vul een muffinbakblik met papieren vormpjes. Vul ieder vormpje voor 3/4 met beslag. Bak de muffins gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200˚C. Controleer met een prikker of ze gaar zijn. Laat ze volledig afkoelen in de muffinvorm.
Bron: Cuochinprogress
Mmmmmmm
Deze muffins met banaan, koffie en walnoten zien er heerlijk uit! De combinatie van banaan en koffie lijkt me heel interessant, en de toevoeging van walnoten zorgt voor een lekkere crunch. Het recept lijkt ook niet al te moeilijk te zijn, dus ik ga deze zeker proberen te maken. Bedankt voor het delen van het recept!
Graag gedaan en succes met bakken!