Goede wijn behoeft geen krans, zegt men wel eens. Nou, dat is met deze amandeltaart precies zo. Eenvoudig te maken en heel erg lekker! Heel geschikt om met de kerst als dessert te serveren. Lekker met een glaasje Amaretto.

Ingrediënten:
- 300 g amandelmeel
- 3 eiwitten
- 200 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- rasp van een sinaasappel, naar smaak
- poedersuiker, naar smaak
Klop de eiwitten stijf met een mixer.
Meng het amandelmeel met de suiker, sinaasappelrasp en vanillesuiker. Voeg dit mengsel aan de stijfgeslagen eiwitten toe en meng het met een spatel van boven naar beneden tot alle ingrediënten volledig gemengd zijn met de eiwitten.
Bekleed een bakvorm met een diameter van 20 cm met bakpapier en giet het mengsel erin en strijk het met de achterkant van een lepel glad.
Bak de amandeltaart in een voorverwarmde oven 180-200˚C gedurende 25-30 minuten. Dek de taart, als deze te donker wordt, af met aluminiumfolie. Laat de taart in de vorm afkoelen en bestrooi ‘m met poedersuiker.
Bron: Annamaria tra forno e fornelli
Ik vind het nogal een verschil, 180 of 200 graden! Op welke temperatuur heb jij hem gebakken en hoe lang? Het recept spreekt mij erg aan!
De temperatuur is afhankelijk van je oven. Mijn oven is al wat ouder, dus zet ik de oven op de hoogst aangegeven temperatuur en neem ik een gemiddelde van de aangegeven baktijd.
Geniaal taartje! In een keer gelukt en erg lekker bevonden. Dank voor het recept!
Graag gedaan! Geniet ervan!