Vorige week heb ik, samen met mijn dochter, weer genoten van een heerlijk weekje Italië. Wat was het fijn om weer op ons geliefde plekje te zijn. Een week van luieren, lekker eten en drinken en vooral van volop genieten. En dan ben je weer thuis en wil je toch dat Italiaanse sfeertje nog even vasthouden. Dat was qua temperatuur geen probleem natuurlijk. En wat het Italiaanse eten betreft heb ik me ook aangepast. Voor mijn vakantie had ik een recept van “Fatto in casa da Benedetta” gemaakt en dat was zo lekker dat ik het al snel weer gemaakt heb. Dit keer heb ik er ook foto’s van gemaakt zodat ik het hier met jullie kan delen. Wij aten het met z’n tweetjes met wat brood erbij.

Ingrediënten voor 4 personen (voorgerecht):
- 2 aubergines
- 400 g tomatenblokjes (= 1 blik)
- basilicum, naar smaak
- 1 teen knoflook
- 125 g mozzarella
- 100 g taggia olijven
- oregano, naar smaak
- olijfolie
- zout, naar smaak
Was de aubergines, haal het “kroontje” eraf en snijd ze in de lengte doormidden. Maak met een mes een rooster patroon in iedere auberginehelft.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg daar de aubergines op. Bestrooi ze met zout en olijfolie.
Zet de bakplaat met aubergines gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180˚C
Bak ondertussen de gepelde teen knoflook in een scheutjes olijfolie in een koekenpan.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met zout en basilicum en laat het inkoken. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Verwijder de teen knoflook.
Haal de aubergines uit de oven en druk met de bolle kant van een lepel een holte in iedere helft en vul ze met de tomatensaus.
Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
Garneer de aubergines met blokjes mozzarella, taggia olijven en oregano.
Zet ze 10 minuten terug in de oven op 180˚C, zodat de mozzarella kan smelten en de aubergines wat bruin kunnen kleuren.
Serveer de aubergines warm.
Bron: Fatto in casa da Benedetta.
Oooo, zo lekker!