Gnocchi con taleggio e pancetta

27 jul

Wij eten regelmatig gnocchi. Als ik er tijd voor heb, maak ik ze zelf, maar ik haal ze ook vaak kant en klaar in huis. Er hebben al vele variaties de revue gepasseerd op mijn blog en ik voeg er bij deze gewoon nog één aan toe. In dit recept wordt Taleggio gebruikt. Taleggio is een kaassoort uit het stadje Taleggio in de Val Taleggio, vlak bij Bergamo in Lombardije. Je vindt deze kaas bij onze blauwe grootgrutter in de koelvitrine bij de buitenlandse kaassoorten. Deze gnocchi variant is snel gemaakt en smaakt heerlijk!

Ingrediënten voor 4 personen (tussengerecht) of 2 personen (hoofdrecht):

  • 500 g gnocchi di patate
  • 200 g spekreepjes
  • 100 g Taleggio
  • extra vergine olijfolie, naar smaak
  • 180 g cherrytomaatjes, in tweeën gesneden

Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de spekreepjes bruin. Voeg de gesneden cherrytomaatjes toe. Snijd de taleggio in blokjes en voeg ze bij de spekreepjes en tomaatjes.

Kook de gnocchi in gezouten water gaar, haal ze uit de pan en voeg ze bij de saus. Roer alles goed door elkaar. Schep de gnocchi op een bord en strooi er eventueel nog wat fijngehakte peterselie over.

Bron: CuciniAmo con Chicca.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: