Gelato al Caffè senza gelatiera

10 jul

Met warm, zonnig weer eten we natuurlijk graag ijs. Zelf ijs maken is niet zo moeilijk. Je kunt het maken met een ijsmachine, maar die heeft niet iedereen in huis. Dit lekkere koffie-ijs is zonder machine te maken. Eigenlijk is het zo gemaakt, het enige waar je op moet wachten, is het afkoelen van de koffie. Maar daarna zijn het nog maar een paar simpele handelingen en dan kan het ijs een nacht de vriezer in en de volgende dag gegeten worden.

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 500 ml slagroom
  • 325 g gecondenseerde melk
  • 1 el oploskoffie
  • 30 ml koffie

Los de oploskoffie op in de warme koffie, roer goed door en laat het afkoelen.

Klop de slagroom met de afgekoelde koffie stijf en voeg daarna de gecondenseerde melk toe en mix dit op minimale snelheid door elkaar.

Als de creme klaar is, doe je het in een diepvriesbakje en zet je het gedurende een nacht in de vriezer om op te stijven.

Haal het ijs de volgende dag bijtijds uit de vriezer om zacht te worden en schep het ijs in ijscoupes. Decoreer het ijs eventueel met chocolade koffieboontjes.

Bron: Rosella… pane e cioccolato.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: