Het is alweer een hele tijd geleden dat ik hier iets geplaatst heb, zo’n drie maanden om precies te zijn. En die drie maanden zijn voorbij gevlogen. Voor mijn gevoel heb ik niets speciaals gedaan, hoewel ik in april eindelijk weer eens naar mijn geliefde Italië ben geweest, naar Florence. En dat was weer 100% genieten. Natuurlijk heb ik in die drie maanden ook weer wat recepten opgeslagen om te maken, want eten moet een mens nou eenmaal en ik kook nog steeds graag. Win win situatie, toch? Deze lekkere pastasalade met zalm en courgette leek me wel lekker voor als het warm weer is. Glaasje wijn erbij en genieten maar.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 360 g farfalle
- 200 g gerookte zalm
- 200 g courgette
- 200 g roomkaas
- halve citroen, rasp en sap
- bieslook, naar smaak
- zout en peper, naar smaak
- extra vergine olijfolie
- basilicum, naar smaak
Was de courgette, snijd ‘m in plakken en gril de plakken in een hete en licht geoliede grillpan. Laat ze afkoelen en snijd ze in kleine stukjes of reepjes. Zet de courgette opzij.
Snijd de gerookte zalm in reepjes of kleine blokjes en zet het opzij.
Kook intussen de pasta al dente, giet hem af en roer er een scheutje extra vergine olijfolie door. Laat de pasta afkoelen.
Doe de roomkaas, zout, peper, bieslook, citroenrasp en sap in een ruime kom en meng alles goed door elkaar. Voeg de pasta, courgette, zalm en basilicum toe en meng alles goed door elkaar. Zet de salade voor het serveren 30 minuten in de koelkast.
Bron: Rosella… Pane e cioccolato.
Geef een reactie