Biscotti al caffè

12 nov

Italiaanse koekjes zijn over het algemeen erg makkelijk te maken. Het zijn geen kunstwerkjes, maar wel erg lekker. Deze biscotti zijn met koffiesmaak. Persoonlijk vind ik dat de koffiesmaak wel iets sterker aanwezig zou mogen zijn. Je proeft het maar net. Neemt niet weg dat de koekjes best lekker zijn hoor, probeer ze maar.

Ingrediënten voor ca. 20 stuks:

  • 100 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 80 g suiker
  • 1 ei M
  • 25 g espresso of sterke koffie (koud)
  • 260 g Italiaanse 00- of patentbloem
  • 1 zakje bakpoeder (15 g)

Voor decoratie:

  • 60 g suiker
  • 60 g poedersuiker

Doe de zachte roomboter en de suiker in een kom en roer het met behulp van een garde tot een gladde, zachte room. Voeg het ei toe, roer het goed door en voeg dan de koude koffie toe. Roer alles een paar minuten door elkaar zodat het goed gemengd is.

Voeg nu beetje bij beetje de gezeefde bloem en het bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar tot je zacht en glad mengsel hebt. Dek de kom af met plasticfolie en zet de kom ca. 1 uur in de koelkast.

Maak van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot, rol het door de suiker en dan door de poedersuiker. Leg de deegballetjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180˚C. Haal de koekjes uit de oven, maar raak ze nog niet aan omdat ze erg zacht zijn en dan zullen breken. Serveer ze als ze goed zijn afgekoeld.

Bron: Cuochinprogress

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: