Semifreddo Pan di Stelle

1 mrt

Wat is er leuker dan in een supermarkt in Italië allerlei lekkers te kopen en te proeven. Zoals bijvoorbeeld Pan de Stelle, chocolade koekjes met kleine, gesuikerde sterretjes erop. Lekker voor bij de koffie of thee of, zoals ze ook vaak in Italië gegeten worden, in de melk gedoopt als ontbijt. Maar je kunt er natuurlijk veel meer mee doen. In onderstaand recept zijn ze gebruikt in een semifreddo, een halfzachte ijstaart. Afgelopen kerst maakte ik deze lekkere semifreddo als afsluiter van ons kerstdiner. Helaas heb ik er toen geen (bruikbare) foto van gemaakt. Er zat niets anders op dan dat ik de semifreddo nog een keer moest maken, dit tot groot plezier van de kinderen. Pan di Stelle koop je bij Italiaanse delicatessen winkels. Maak de semifreddo een dag van tevoren. Haal de semifreddo zeker een half uur van tevoren uit de vriezer, zodat de creme wat zacht kan worden. En geniet ervan natuurlijk!

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 250 g mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 80 g poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • Pan di Stelle
  • 3 el Nutella
  • koffie/espresso, naar smaak

Topping:

  • 100 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • Pan di Stelle

Bekleed een cakevorm met plasticfolie. Doe de mascarpone, slagroom en poedersuiker in een kom en mix het met de mixer tot een compacte creme. Voeg het vanille-extract toe en meng het goed door elkaar. Zet de kom gedurende 15 minuten in de koelkast zodat de creme wat kan opstijven. Zet ondertussen een kop koffie/espresso. Voeg wat suiker aan de koffie/espresso toe om het wat zoeter te maken. Doop de koekjes in de koffie en leg ze op de bodem en tegen de zijkanten van de cakevorm.

Verdeel de helft van de mascarponecreme over de bodem en strijk het glad. Maak de Nutella zacht in de magnetron of au bain marie. Verdeel de zachte Nutella over creme laag. Zet de vorm 10 minuten in de koelkast, zodat de Nutella kan uitharden.

Haal de vorm uit de koelkast en bedek de Nutella met een laag in koffie geweekte koekjes. Leg de koekjes zo dicht mogelijk tegen elkaar. Verdeel er nu het restant van de mascarponecreme over en strijk dit glad. Bedek deze laag ook weer met in koffie geweekte koekjes. Vouw het plasticfolie over de bovenkant van de semifreddo en zet de vorm minimaal 4 uur in de vriezer. Of maak de semifreddo een dag van tevoren.

Klop voor het versieren 100 ml slagroom met een eetlepel poedersuiker stijf. Doe de slagroom in een spuitzak en versier de semifreddo met toefjes slagroom waarop je wat koekjes legt.

Bron: Cuochinprogress

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: