Paste di mandorla Siciliane

23 dec

Het zijn de donkere dagen voor Kerst, letterlijk wel te verstaan, want het is buiten grijs en grauw. Normaal gesproken echt een dag om lekker te gaan kokkerellen. Ik weet niet hoe jullie de komende dagen gaan doorbrengen, maar hier in huis houden wij het rustig. Eerste Kerstdag komen mijn oudste dochter en schoonzoon eten en de tweede dag zijn mijn jongste dochter en ik samen. Andere jaren gingen we naar de bioscoop, maar dat zit er dit jaar niet in. We maken het ons gemakkelijk en gaan waarschijnlijk lekker voor de buis hangen met een hapje en drankje. Gewoon lekker lui doen! De laatste weken waren best druk, voor ons allebei. Van kokkerellen is er niet zo veel gekomen, behalve dat ik broodjes heb gebakken. De vriezer is weer een beetje aangevuld. Zo vlak voor Kerst wil ik dit recept van Siciliaanse amandelkoekjes nog even met jullie delen. Misschien hebben jullie door de drukte geen tijd meer om ze te maken, maar ze zullen er na de Kerst zeker niet minder om smaken. Ik wens jullie allemaal hele fijne Kerstdagen en een goed en vooral gezond 2021!

Ingrediënten voor ca. 30 koekjes:

  • 500 g amandelmeel
  • 380 g poedersuiker
  • 4 eiwitten
  • 1 flacon amandelaroma

Voor het versieren:

  • gekonfijte kersen naar smaak
  • hele amandelen naar smaak
  • poedersuiker naar smaak
  • fijne suiker naar smaak
  • eiwit

Doe de 4 eiwitten in een kom, voeg het amandelaroma toe en klop het met behulp van een garde tot een schuimig geheel. Voeg daarna het amandelmeel en de poedersuiker toe.

Roer eerst alles met een spatel door elkaar en kneed het vervolgens met de hand tot een homogeen deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het minstens 3-4 uur in de koelkast om te rusten. Het deeg wordt dan makkelijk te verwerken en niet nat en plakkerig.

Verdeel na de rusttijd het deeg in 30 kleine porties en rol tussen de handen van elke portie een bal ter grootte van een pingpongbal.

Decoreer de koekjes door een gekonfijte kers in een deegbal te drukken of door een amandel, gedoopt in eiwit (wat als lijm dient) in het deeg te drukken. Daarna kun je de koekjes door de fijne kristalsuiker of poedersuiker rollen. Je kunt de koekjes ook zonder decoratie bakken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de koekjes op. Bak ze gedurende 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 170˚ C. Let op: De koekjes mogen tijdens het bakken niet bruin worden, maar moeten hun lichte kleur behouden.

Bron: Fatto in casa da Benedetta

NB: na het bakken zijn de koekjes nog zacht. Laat ze op de bakplaat afkoelen. Haal ze daarna pas van de bakplaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: