Salmone al forno con asparagi

3 mei

Het was even stil hier. Niets aan de hand hoor, maar ik was niet echt geïnspireerd de laatste tijd. Het boodschappen doen vind ik lastig. Je moet recht op je doel af en dat is niet altijd even makkelijk als je een ingrediënt nodig hebt waarvan je niet meteen weet waar het ligt. Gelukkig kon ik de ingrediënten van dit heerlijke gerecht zo vinden in de winkel. Geniet ervan en blijf gezond!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stukken zalm à 200 g
  • 120 ml droge witte wijn
  • 2 bosjes groene asperges
  • 1 citroen, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1 sjalot, in plakjes
  • verse basilicum, gescheurd
  • zout en peper
  • olijfolie

Maak de asperges schoon en snijd het onderste houtachtige deel weg. Leg de asperges naast elkaar in een ovenschaal en breng ze op smaak met witte wijn, olijfolie, peper en zout. Bak de asperges gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200˚C.

Haal de schaal uit de oven (oven blijft aan op 200˚C) en leg de zalmfilets op de asperges. Verdeel de knoflook, sjalotjes, citroen en basilicum over de zalm en asperges. Voeg nog wat peper en zout toe en zet de schaal nog eens 20-25 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de zalm. Haal de schaal uit de oven en serveer de asperges met zalm direct.

Bron: Il cucchiaio d’argento.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: