Dit gerecht is een heerlijke variant op de bekende Saltimbocca alla Romana. Dit maal is er geen kalfsschnitzel gevuld met prosciutto di Parma en salie, maar een plak gegrilde aubergine met roomkaas en Prosciutto San Daniele DOP. Mocht je deze ham niet kunnen bemachtigen, gebruik dan een goeie prosciutto crudo. Dit gerecht kun je zowel warm als koud serveren.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 aubergines
- 200 g roomkaas
- 250 g Prosciutto San Daniele DOP (of prosciutto crudo)
- zout, naar smaak
Was de aubergines en snijd ze in de lengte in niet te dikke plakken. Bestrijk de plakken aan beide kanten met wat olijfolie. Verwarm een grillpan (liefst anti-aanbak) en grill hierin de plakken aan beide kanten. Breng ze op smaak met een snufje zout.
Smeer wat roomkaas op een plak aubergine, leg hierop 1-2 plakken ham en vouw de aubergine dubbel. Zet de plak vast met een cocktailprikker. Herhaal dit tot alle plakken zijn belegd. Serveer de saltimbocca di melanzane desgewenst op een bedje van sla.
Bron: CuciniAmo con Chicca
NB: de Lidl heeft momenteel Prosciutto San Daniele DOP in het (Paas) assortiment, maar deze ham is vast ook verkrijgbaar bij Italiaanse delicatessenwinkels.
Heerlijk, simpel recept. Vanavond eet ik ook gegrilde aubergine, samen met wat raïta en versgebakken brood en tomaatjes. Altijd goed. Stay safe, stay healthy, lieve Wilma.
Ook lekker Nell! Geniet ervan. Voor jou ook hetzelfde gewenst lieve Nell! 💋
Het lijkt me een heerlijk gerecht! Maar het is wel echt een voorgerechtje denk ik?
Ja hoor, of bij een buffet.