Torta soffice mascarpone e cioccolato

24 mrt

Nu ik vanwege de coronacrisis thuis zit, heb ik alle tijd om de keuken in te gaan. Althans, als ik iets wil maken, waarvan ik alle ingrediënten in huis hebt. Gelukkig had ik vorige week nog wat mascarpone in huis gehaald en alle andere ingrediënten voor deze taart had ik op voorraad. Na een aantal dagen broodbakken (de vriezer is goed gevuld) was het ook weer eens leuk om iets zoets te bakken voor bij de koffie/thee of, zoals Benedetta aangeeft, als ontbijt. Maar als dessert met een bolletje ijs en toef slagroom zal deze lekkere zachte chocoladetaart zeker smaken.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 150 g Italiaanse 00  of patentbloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder (15-16g)
  • Poedersuiker

Doe de eieren in een kom en klop ze met een mixer heel luchtig. Voeg de suiker en mascarpone toe en blijf mengen met de mixer. Voeg daarna de cacaopoeder en beetje bij beetje de bloem en bakpoeder toe en meng tot je een glad en klontvrij mengsel hebt.

Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en giet het mengsel hierin. Strijk de bovenkant van het mengsel glad. Bak de taart in een voorverwarmde oven 180˚C (hetelucht 170˚C) gedurende 45 minuten. Laat de taart volledig afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. Bestrooi de taart royaal met poedersuiker.

Bron: Fatto in casa da Benedetta.

4 Reacties to “Torta soffice mascarpone e cioccolato”

  1. Nigel bij 4:59 pm #

    Hallo Wilma,

    Wat is het effect van het gebruik van mascarpone ipv boter?
    Hoe wordt de structuur en hoe zit het met de houdbaarheid, dwz tot hoelang blijft hij lekker?
    Ik maakte ooit een cake met slagroom ipv boter, die zag er na de dag van bakken uit als een gerimpelde aardappel, vandaar mijn vraag.
    Dank alvast voor je reaktie!

  2. kookgekwilma bij 5:13 pm #

    Hallo Nigel,

    de structuur is mooi. Ik heb de taart nog niet op. Tweede dag nog lekkerder eigenlijk. Ook nu is de taart nog mooi in vorm, dus niet ingezakt of gerimpeld. Wel afgedekt bewaren, bij warmte in de koelkast zetten.

    Groetjes, Wilma

  3. Dupon bij 12:36 pm #

    Vond ze iets te droog, bij 2 e poging doormidden en zelfgemaakte confituur ertussen.
    3 e poging ga ik proberen met crème van mascarpone en chocolade

  4. kookgekwilma bij 12:46 pm #

    Wat jammer dat de taart iets te droog was. Gelukkig heb je een oplossing gevonden met extra vulling. Klinkt ook erg lekker!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: