Filetti di salmone alla mediterranea

15 sep

Op kookgebied gaat er hier ook wel eens wat mis. Zo had ik laatst drie recepten die ik voor dit blog wilde maken en van alle drie was het eindresultaat niet naar mijn zin. Het kan verkeren hè? Gelukkig is dit blog geen broodwinning, maar een hobby, dus afgelopen dagen met frisse zin aan een ander recept begonnen. Deze zalm op mediterraanse wijze is erg lekker. Op de foto staan maar twee stukken zalm in plaats van vier zoals in het recept staat aangegeven, maar dat komt omdat ik het maar voor twee personen heb gemaakt. Wij aten er krieltjes uit de oven en een frisse salade bij.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 g zalmfilet
  • 350 g cherrytomaatjes
  • oregano
  • 30 g extra vergine olijfolie
  • zout, naar smaak
  • 1 teen knoflook
  • 70 g zwarte olijven, zonder pit
  • 5 g kappertjes

Was en droog de tomaatjes en snijd ze in vieren. Doe ze in een kom. Pel en kneus de teen knoflook en voeg deze bij de tomaatjes. Voeg gedroogde oregano en zout, naar smaak, toe. Doe de olijfolie erbij en meng alles door elkaar. Dek de kom af met plasticfolie en laat het ca. 1 uur op kamertemperatuur marineren.

Kijk de zalm na of er geen graatjes inzitten. Indien nodig, verwijder ze dan. Snijd het stuk zalm in vier gelijke stukken.

Verwijder de knoflook uit het tomatenmengsel. Vet een ovenschaal licht in met wat olie en verdeel de tomaatjes over de bodem. Leg de stukken zalm op de tomaatjes. Leg met behulp van een theelepel wat tomaatjes op de zalm. Bestrooi het met zout en peper naar smaak. Voeg de olijven en kappertjes toe. Bak de zalm gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180˚C. Serveer de zalm warm.

Bron: Giallo Zafferano

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: