Bocconcini di petto di pollo al limone

2 sep

Dit kipgerecht is erg lekker en snel klaar. Wij aten het met gebakken aardappels en groente, maar het kan ook met een lekkere frisse salade gegeten worden.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g kipfilet (ik gebruikte kippendijenfilet)
  • 100 g bloem
  • 1/2 ui, gesneden
  • 1 citroen, sap en schil
  • 1 glas water
  • extra vergine olijfolie, naar smaak
  • zout, naar smaak
  • peterselie, naar smaak

Snijd de kipfilet in blokjes, doe ze in een kom en voeg de bloem toe en hussel alles goed door elkaar.

Doe wat olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de ui en citroenrasp gedurende een paar minuten. Voeg dan de bebloemde kipfilet toe en bak ze een paar minuten, terwijl je ze regelmatig omschept. Breng op smaak met wat zout. Voeg het sap van de citroen en een glas water toe. Doe de deksel op de pan en laat het gedurende 8 minuten pruttelen. Roer af en toe even in de pan. Voeg indien nodig nog wat water toe. Schep de kipblokjes op een schaal en strooi er wat gehakte peterselie overheen.

Bron: Fatto in casa da Benedetto

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: