Pasta piselli e tonno

22 jul

De afgelopen weken waren weer erg druk. Druk op m’n werk, maar ook thuis met etentjes en feestjes. Gezellig natuurlijk, maar daardoor weinig tijd om aan m’n blog te werken. Nu ik vakantie heb, hoop ik daar weer wat meer tijd in te kunnen steken, hoewel, met heel warm weer heb ik ook niet zo’n zin om boven warme pannen te staan of met een hete oven te werken. We gaan het zien. Gelukkig had ik wel tijd om dit pastagerecht te maken. Snel klaar en erg lekker!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 320 g Farfalle
  • 200 g doperwten (vers of uit de diepvries)
  • 200 g tonijn op olie, uitgelekt
  • 100 g roomkaas
  • 1/2 ui, in plakjes
  • extra vergine olijfolie
  • zout, naar smaak

 

Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de farfalle al dente.

Bak de gesneden ui in een grote koekenpan in een beetje olijfolie bruin. Voeg de erwten doe en laat dit 5 minuten koken. Voeg nu de uitgelekte tonijn toe en kook het nog een minuut. Voeg als laatste ingrediënt de roomkaas toe en laat deze zachtjes in de pan smelten, voeg nog een lepel kookvocht van de pasta toe en de saus is klaar.

Giet de gekookte pasta bij de saus en meng het goed door elkaar. De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.

Bron: Fatto in casa da Benedetta.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: