Insalata di pasta integrale bresaola e rucola con pomodorini

30 jun

Op 1 juli, morgen dus, is het “De dag van de Pastasalade”. Nu eten wij wel vaker een pastasalade, want dat vinden we, zeker met warm weer, erg lekker. Deze pastasalade, met volkoren fusilli, kwam ik onlangs tegen op een Italiaans blog. Er wordt bresaola in gebruikt en die is te koop bij de Italiaanse speciaalzaak of groothandel. Soms heeft de Lidl het in het assortiment. Mocht je nu geen bresaola kunnen vinden, dan kun je dit misschien vervangen door andere vleeswaren zoals prosciutto crudo of een lekkere salami. Een simpele, maar lekkere pastasalade!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 160 g volkoren fusilli
  • snufje 4 seizoenen peper
  • 12 cherrytomaatjes
  • extra vergine olijfolie
  • 12 plakjes bresaola
  • rucola, naar smaak

Kook de pasta al dente. Giet de pasta af en spoel het onder koud stromend water af om het kookproces te stoppen. Doe de pasta in een kom en bestrooi het met een snuf 4 seizoenen peper.

Was de tomaatjes en verwijder het kroontje. Snijd de tomaatjes in vieren en verwijder de zaadjes. Doe de tomaatjes bij de pasta, voeg wat olijfolie toe en meng het goed door elkaar.

Scheur de bresaola in stukjes en voeg het bij de pasta. Was en droog de rucola. Voeg deze op het laatste moment toe aan de pasta, zodat ze lekker knapperig blijf. Meng alles door elkaar en serveer.

Bron: A zucchero zero.

Advertenties

2 Reacties to “Insalata di pasta integrale bresaola e rucola con pomodorini”

  1. Marianne Lavigne juni 30, 2019 bij 1:21 pm #

    Hallo Wilma

    Regelmatig krijg ik jouw recepten , heel leuk !
    Wat ik me afvraag is : wat is jouw meest favoriete recept ? Wat vindt je zelf je allerlekkerste recept ? Ben benieuwd !

    Hartelijke groeten en dank voor al je recepten die je met ons deelt !

    Marianne

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

  2. kookgekwilma juni 30, 2019 bij 1:46 pm #

    Hallo Marianne,

    Dank je voor je leuke reactie. Ik heb niet echt een favoriete recept, vind alles lekker. De semifreddo van een paar weken geleden is wel iets waarvan ik weet dat ik het vaker ga maken. Pasta gevuld met gorgonzola, mascarpone en walnoten vind ik ook erg lekker.

    Groetjes,
    Wilma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: