Gnocchi di semola con zucchine funghi e pancetta

25 jun

Inmiddels heb ik al aardig wat variaties gnocchi gemaakt. Met aardappel, met ricotta of pompoen. Deze gnocchi bestaat alleen uit Semola (Semolina), water en wat zout. Ik was erg benieuwd naar de structuur van het deeg, of het niet te brokkelig zou worden, maar daar was heel goed mee te werken. Niet vreemd, want in het zuiden van Italie wordt pasta ook alleen van bloem en water gemaakt (in het noorden van bloem met ei). De smaak van deze gnocchi is ook erg lekker, zeker in combinatie met de courgette, champignons en spekjes. Heb je geen zin om de gnocchi zelf te maken, koop dan gewoon kant en klare gnocchi in de winkel. Maar voor de liefhebber is dit misschien weer een leuke uitdaging!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g Semola
  • 500 g water
  • zout, naar smaak
  • extra vergine olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 200 g courgette
  • 200 g champignons
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • zout, naar smaak

Breng het water aan de kook. Voeg als het kookt het zout toe. Zet de warmtebron uit en voeg de Semola toe. Meng het snel door het water. Stort het dan op een werkblad en kneed het tot een homogene deegbal. Dit is een lastig werkje, want je werkt met zeer heet water. Spoel je handen tussendoor af met koud water. Als het deeg goed gekneed is, laat je het ca. 10 minuten rusten. Haal daarna steeds een stukje deeg van de bal, rol dit uit tot een lange sliert en snijd ze in stukjes. Je kunt de stukjes zo laten of over een gnocchiplankje rollen of langs de tanden van een vork om zo de ribbels in de klontjes te maken.

Was de courgette en rasp ze grof. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes of plakjes.

Verwarm wat olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de knoflook bruin. Voeg de courgette, champignons en spekblokjes toe. Voeg eventueel wat zout toe. Als het nodig is, een glas water toevoegen en dan ca. 10 minuten zachtjes laten koken.

Breng ondertussen een ruime pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de gnocchi gaar. Voeg de gekookte gnocchi aan het courgettemengsel toe. Sprenkel er wat olijfolie over en meng alles goed door elkaar. Serveer direct!

Bron: Le Passioni di Mam.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: