Semifreddo agli amaretti

10 jun

Deze heerlijke semifreddo heb ik afgelopen Pasen als dessert bij ons diner geserveerd. Helaas was er toen geen tijd om een mooie foto te maken, dus moest ik ‘m nog een keer maken. Dit is natuurlijk helemaal geen straf, want zo’n lekker toetje gaat er altijd wel in. Maak de semifreddo een dag van tevoren en haal ‘m bijtijds uit de vriezer, zodat het ijs half hard, half zacht is, dan komt de smaak het meest tot z’n recht.

Ingrediënten voor 6-8 personen:

  • 3 eidooiers
  • 250 g amaretti (verkruimeld)
  • 50 g suiker
  • 500 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel rum of amaretto

Klop in een kleine kom (of, als je die hebt, een au bain-marie pan) de eieren met de suiker luchtig en romig. Plaats de kom op een pan met bijna kokend water en blijf gedurende 10-15 minuten kloppen tot het eimengsel in volume toeneemt en dikker wordt.

Haal vervolgens de kom van de pan en plaats deze in een ruime kom met ijswater om het warmte proces te stoppen. Blijf nog zo’n 3-4 minuten doorkloppen, terwijl het mengsel afkoelt.

Klop de slagroom met 2 eetlepels poedersuiker lobbig. Voeg het koude eimengsel bij de slagroom, voeg daarna de amaretti kruimels en de drank toe. Roer dit voorzichtig met een spatel van onder naar boven door elkaar.

Bekleed een cakevorm met plasticfolie en giet het mengsel hierin. Strijk de bovenkant glad en bedek het met het overhangende folie. Zet de vorm minstens 4 uur in de vriezer. Stort de semifreddo op een schaal en versier het met amaretti en eventueel chocoladedruppels en toefjes slagroom.

Bron: Cuochinprogress.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: