Risotto al gorgonzola

19 mei

Een simpel maar lekker gerecht. Voor deze risotto met gorgonzola heb ik gorgonzola dolce gebruikt, maar een volgende keer ga ik gorgonzola picante gebruiken. Nu vond ik de smaak van de gorgonzola een beetje vaag en die mag van mij best wat meer te proeven zijn.

Risottoalgorgonzola

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 sjalot
  • 1 l groentebouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 20 g boter
  • 30 g versgeraspte Parmezaan
  • zwarte peper, naar smaak
  • 350 g Carnaroli rijst
  • 150 g gorgonzola dolce, in blokjes gesneden

Snipper de sjalot heel fijn. Smelt de boter in een ruime pan en voeg de sjalot toe. Laat deze op laag vuur garen. Voeg de rijst toe en roer deze gedurende 2 minuten tot ze glazig wordt. Blus af met de witte wijn. Giet een lepel bouillon toe. Zodra de bouillon is opgenomen, voeg je weer bouillon toe, net zo lang tot de bouillon op is. Als de risotto bijna gaar is voeg je de gorgonzola en Parmezaan toe. Haal de pan van het vuur en breng de risotto op smaak met versgemalen zwarte peper. Serveer meteen.

Bron: Giallo Zafferano

NB: Je kunt ook gorgonzola picante gebruiken, maar verminder dan de hoeveelheid gorgonzola naar 100 g. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: