Schiacciatine di patate e parmigiano

3 feb

Wanneer ik gasten aan tafel heb, serveer ik over het algemeen aardappels met rozemarijn uit de oven als bijgerecht. Soms vind ik dat een beetje afgezaagd, dus toen ik het recept van deze aardappelkoekjes zag, wilde ik dat wel eens uitproberen. De aardappelkoekjes zijn niet moeilijk te maken, maar de eerste keer dat ik ze maakte, vond ik ze wel lekker, maar ze zagen er een beetje saai uit. De keer erna heb ik er wat peterselie door gedaan. Staat net even iets leuker en smaakt prima. Je kunt er natuurlijk ook nog wat andere kruiden indoen. Ook dit is dus weer een gerechtje waar je heerlijk mee kunt variëren!

Schiacciatinedipatateeparmigiano

Ingrediënten voor 6 porties:

  • 500 g aardappels (geschild)
  • 1 ei
  • 80 g versgeraspte Parmezaan
  • 1 eetlepel bloem
  • extra vergine olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Schil en was de aardappels. Rasp ze grof, doe ze in een keukendoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de aardappels in een kom en voeg de Parmezaan, het ei en de bloem toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet het papier in met een beetje olie. Leg hierop steeds een beetje van het aardappelmengsel. Bestrijk het mengsel ook nog met wat olie. Bak de aardappelkoekjes in een voorverwarmde heteluchtoven van 170˚C gedurende 15 minuten. Draai de koekjes om, zodat de andere kant ook bruin kan worden. Serveer de aardappelkoekjes warm.

Bron: Profumi Sapori & Fantasia.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: