Tartufini al Limoncello

5 sep

Aangezien ik dol ben op Limoncello, trekken recepten met dit lekkere drankje al snel mijn aandacht. In het verleden heb ik al diverse gerechten gemaakt op basis van Limoncello. Ik heb dan ook altijd een fles in de vriezer liggen. Deze heerlijke Limoncello bolletjes zijn snel gemaakt, maar met het opeten moet je zeker niet snel zijn. Serveer ze na een heerlijke Italiaanse maaltijd met een glaasje ijskoude Limoncello en geniet!!!

TartufinialLimoncello

Ingrediënten:

  • 140 g Savoiardi (Italiaanse lange vingers)
  • 250 g mascarpone
  • 60 ml Limoncello
  • gemalen kokos
  • 100 g suiker

Maal de Savoiardi fijn in de foodprocessor. Doe de mascarpone in een kom en voeg de suiker toe. Roer dit met een vork goed door elkaar. Voeg de gemalen Savoiardi en Limoncello toe en meng het tot een gladde massa.

Neem met een lepel wat deeg uit de kom en maak hier een bolletje van (formaat walnoot). Rol dit door de gemalen kokos. Herhaal dit tot het deeg op is. Laat de Limoncello bolletjes minstens een uur in de koelkast rusten voordat je ze serveert.

Bron: CuciniAmo con Chicca.

2 Reacties to “Tartufini al Limoncello”

  1. Michelle Bos september 9, 2018 bij 11:09 am #

    Dit recept klinkt erg makkelijk en lekker, maar eens een keer proberen dus!

  2. kookgekwilma september 9, 2018 bij 11:26 am #

    Ze zijn heerlijk Michelle!!

Plaats een reactie