Copette allo yoghurt e frutti di bosco

9 Jul

Dit gerecht heeft een lekkere, frisse smaak. Niet al te zoet, maar dat kun je zelf aanpassen met meer of minder suiker. De hoeveelheden vind ik een beetje lastig, want met de yoghurtcrème had ik wel 3 glazen (zoals op de foto) kunnen vullen, maar de hoeveelheid bosvruchten (ik heb diepvries fruit gebruikt) was naar mijn idee wat te weinig. Een volgende keer zal ik daar wat meer van gebruiken. Misschien dat het gebruik van nog kleinere glazen ook een optie is en dat de verhoudingen dan beter zijn. In ieder geval hebben wij zitten smullen!

Copettealloyoghurtefruttidibosco

Ingrediënten voor 4 kleine of 2 grote glazen:

  • 300 g Griekse yoghurt of vanille yoghurt
  • 200 ml slagroom
  • 1 tl vanille extract
  • 250 g verse of diepvries bosvruchten
  • 30 g basterdsuiker of poedersuiker (Meer of minder naar smaak)
  • sap van een halve citroen
  • koekjes (ik gebruikte savoiardi)

Was de vruchten (als je vers fruit gebruikt) en doe ze in een pan met de suiker en het citroensap. Kook ze een paar minuten op laag vuur totdat er vocht vrij komt. Doe het fruit in een zeef en vang het vocht op (dit gaat later over de koekjes).  Zet het fruit opzij.

Doe de Griekse yoghurt in een kom, voeg het vanille extract toe en mix het goed door elkaar. Klop de ijskoude slagroom lobbig. Spatel de lobbig geslagen slagroom door de Griekse yoghurt. Het moet op een lichte mousse lijken. Als het te dik is, voeg dan een klein beetje melk toe om het te verdunnen.

Neem 4 kleine of 2 grote glazen of potten. Doe wat van de bosbessen op de bodem. Voeg een dunne laag yoghurtcrème toe. Breek hier over wat koekjes en besprenkel ze met wat van het opgevangen vruchtensap. Herhaal deze stappen tot het glas vol is. Zet de glazen nog een uur in de koelkast. Versier eventueel met een takje munt en serveer de glazen.

Bron: Ho Voglia di Dolce.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: