Vandaag, 1 juli, is de Dag van de Pastasalade. En met de zomerse temperaturen die we momenteel hebben, heeft natuurlijk niemand zin om lang in de keuken te staan. Maar we willen wel iets lekkers te eten en dan komt zo’n pastasalade goed van pas. Van tevoren klaar te maken, glas wijn erbij en genieten maar!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 240 g Farfalle
- 2 rijpe tomaten
- 200 g gerookte zalm
- 60 g rucola
- zout
- peper
- extra vergine olijfolie
- citroenrasp
Snijd de tomaten in kleine stukjes, doe ze in een grote kom, voeg de rucola toe en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
Kook de pasta in voldoende gezouten water al dente. Giet de pasta af in een vergiet en spoel het af met koud water om het kookproces te stoppen. Doe de pasta in de kom bij de tomaten en rucola. Breng het op smaak met wat olijfolie. Voeg de in reepjes gesneden zalm toe en breng op smaak met wat citroenrasp. Laat de salade minstens een half uur afkoelen. Voeg voor het serveren nog wat olijfolie toe.
Bron: CuciniAmo con Chicca
Eén reactie naar “Pasta fredda al salmone e pomodori”