Pasta fredda al salmone e pomodori

1 jul

Vandaag, 1 juli, is de Dag van de Pastasalade. En met de zomerse temperaturen die we momenteel hebben, heeft natuurlijk niemand zin om lang in de keuken te staan. Maar we willen wel iets lekkers te eten en dan komt zo’n pastasalade goed van pas. Van tevoren klaar te maken, glas wijn erbij en genieten maar!

pastafreddaalsalomoneepomodori

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 240 g Farfalle
  • 2 rijpe tomaten
  • 200 g gerookte zalm
  • 60 g rucola
  • zout
  • peper
  • extra vergine olijfolie
  • citroenrasp

Snijd de tomaten in kleine stukjes, doe ze in een grote kom, voeg de rucola toe en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.

Kook de pasta in voldoende gezouten water al dente. Giet de pasta af in een vergiet en spoel het af met koud water om het kookproces te stoppen. Doe de pasta in de kom bij de tomaten en rucola. Breng het op smaak met wat olijfolie. Voeg de in reepjes gesneden zalm toe en breng op smaak met wat citroenrasp. Laat de salade minstens een half uur afkoelen. Voeg voor het serveren nog wat olijfolie toe.

Bron: CuciniAmo con Chicca

Advertentie

Eén reactie naar “Pasta fredda al salmone e pomodori”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dag van de pastasalade, 1 juli! - Gereons Keuken Thuis - juli 1, 2018

    […] Kookgek Wilma […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: