Uova ripiene con il tonno

31 mrt

Op de valreep nog even een simpel Paasrecept van gevulde eieren. De meeste ingrediënten heb je vast wel in huis, dus mocht je onverwachts nog iets lekkers bij het buffet, de brunch of de borrel willen maken, dan zijn deze lekkere eieren zo gemaakt en geserveerd. Fijne Paasdagen!

Uovaripieneconiltonno.jpg

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 eieren
  • 180 g tonijn  in olie
  • 60 g roomboter, op kamertemperatuur.
  • bieslook
  • 1 eetlepel gezouten kappertjes
  • 1 ansjovis
  • rasp van een halve citroen
  • peper naar smaak
leg de eieren in een pan met koud water, breng aan de kook en kook ze gedurende 8 minuten. Spoel ze af onder koud stromend water.
Spoel de kappertjes af onder koud stromend water en droog ze met keukenpapier. Houd er 8 achter voor garnering. Spoel de ansjovis af en dep hem droog met keukenpapier.
Giet de tonijn af, roer het met een vork los en doe het in de foodprocessor. Voeg de ansjovis, geraspte citroenschil en kappertjes toe en mix alles goed door elkaar. Doe het tonijnmengsel in een kom, voeg de boter toe en meng alles met een houten lepel door elkaar tot je een mousse krijgt. Breng op smaak met versgemalen peper.
Pel de eieren en snijd ze in de lengte in tweeën. Verwijder de eidooiers, verkruimel ze en zet opzij.

Doe de tonijnmousse in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Vul de gehalveerde eieren met de mousse. Leg de gevulde eieren op een serveerschaal en versier ze met de verkruimelde eidooiers, de achtergehouden kappertjes en wat gehakte bieslook. Bewaar voor het serveren in de koelkast.

Bron: Sale & Pepe.

Advertentie

2 Reacties naar “Uova ripiene con il tonno”

  1. Andrea april 27, 2018 bij 5:37 pm #

    Wat een goed idee! Dit lijkt me echt heerlijk.

  2. kookgekwilma april 27, 2018 bij 5:39 pm #

    Dank je!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: