Patate gratinate al gorgonzola

17 mrt

De eerste keer dat ik dit gerecht maakte, was het niet zo’n succes. De aardappels waren namelijk niet gaar. Nadat ik de aardappels in de koekenpan rondom bruin had gebakken, deed ik de melk in de koekenpan en daar ging het denk ik fout, want de aardappels stonden maar deels in het vocht. De tweede keer heb de melk in een gewone pan gedaan en daar de aardappels, na het bruin bakken, in gekookt. Ditmaal stonden ze wel helemaal in het vocht en werden ze goed gaar. De gorgonzola kan nogal overheersend zijn, dus kies, als dat mogelijk is, voor de “dolce” variant. Deze is wat zachter van smaak. Een lekker en simpel aardappel gerecht!

Patategratinatealgorgonzola

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 aardappels, niet te groot, ovaal van vorm
  • 350 ml melk
  • een snufje nootmuskaat
  • 30 g boter
  • 150 g gorgonzola (dolce)
  • 3 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas

Schil en was de aardappels. Maak ze droog en snijd ze doormidden. Smelt de boter in een koekenpan. Doe de aardappels in de koekenpan en keer ze regelmatig tot ze rondom een beetje bruin zijn.

Breng in een andere pan de melk met een snufje nootmuskaat aan de kook en voeg de aardappels toe. Kook de aardappels bijna gaar, maar niet kapot.

Verwarm de oven voor op 220˚C. Vet een ovenschaal in met boter en leg hierin de aardappels met de snijkant naar boven. Verdeel de gorgonzola over de aardappels. Bestrooi met de versgeraspte Parmezaanse kaas. Zet de schaal gedurende 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en de aardappels goudbruin zijn. Serveer direct.

Bron: La cucina di Vane.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: