Spaghetti al salmone, porri e prezzemolo

16 Sep

Soms ruik je een etenslucht, waardoor je meteen trek krijgt in bepaalde groenten. Zo rook ik laatst de lucht van prei en moest toen denken aan het Italiaanse gerecht Tagliatelle con besciamella ai porri wat ik een paar jaar geleden gemaakt had. Dat was heerlijk. Diezelfde dag zag ik het recept van deze spaghetti met zalm, prei en peterselie op een Italiaans blog en dat zag er lekker uit. Een paar dagen later heb ik het gerecht gemaakt en dat was wederom smullen!

Spaghettialsalmone,porrieprezzemolo

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g spaghetti
  • 2 el extravergine olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 120 g roomkaas (bv Philadelphia)
  • 150 g gerookte zalm, in stukjes
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 prei, fijngesneden
  • verse peterselie naar smaak, fijngehakt

Breng een pan gezouten water aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook deze al dente.

Intussen maak je de saus: Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de prei krokant.

Voeg de zalm toe en blus af met de wijn.

Wanneer de wijn verdampt is, voeg je de roomkaas toe. Zet het vuur laag, zodat de kaas kan “smelten” en romig wordt.

Giet de gare pasta af, maar zet eerst wat kookvocht apart. Doe de pasta bij de roomsaus en meng alles goed door elkaar. Als de saus te droog is, voeg je een beetje van het achtergehouden kookvocht toe.

Roer de peterselie door de pasta en dien het op.

Bron: Ricetta.it
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: