Spaghetti alle vongole

8 Sep

Laatst aten wij weer in ons favoriete Italiaanse restaurant. Als voorgerecht at ik heerlijke ravioli met funghi porcini en truffelsaus. Manlief koos voor spaghetti alle vongole (venusschelpen). Dit gerecht staat al een tijdje op mijn to do lijstje, dus vroeg ik de eigenaar van het restaurant om het recept. Dat kreeg ik en hij vertelde erbij dat de chilipeper er niet perse in hoeft, maar dat dat het gerecht net even wat pikanter maakt. Voor de kleur voegde hij er wat kleingesneden cherrytomaatjes of een beetje tomatensaus aan toe. Met peper en tomaatjes had manlief het in het restaurant gegeten en zo heb ik het ook gemaakt. We hebben zitten smullen!

Spaghettiallevongole

Ingrediënten voor 4 personen (voorgerecht):

  • 320 g spaghetti
  • 1 kg venusschelpen
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 8 cherrytomaten of wat tomatenpassata naar smaak (optioneel)

Was de venusschelpen en controleer of er geen geopende, kapotte of lege schelpen tussen zitten, deze gooi je weg. Doe de schelpen in een vergiet en spoel ze onder koud stromend water af. Laat ze uitlekken.

Breng in een grote pan gezouten water aan de kook voor de spaghetti.

Verhit de olijfolie in een ruime pan en doe hierin de knoflook en eventueel de peper. Bak ze 1-2 minuten. Voeg de schelpen toe en blus af met de wijn. Doe een deksel op de pan en kook de schelpen gedurende 5 minuten op hoog vuur. Schud de pan regelmatig heen en weer. De schelpen moeten nu open zijn.

Giet de schelpen af en vang het kookvocht op. Doe het kookvocht terug in de pan.

Kook de spaghetti halfgaar en doe ze in de pan met het schelpenvocht. Voeg nog 2-3 grote lepels pasta kookvocht toe, zodat de smaak van de schelpen goed in de pasta trekt. Als de pasta al dente is, voeg je de schelpen bij de pasta. Voeg eventueel de tomaten in stukjes of passata toe. Bestrooi ze met versgemalen zwarte peper en peterselie, hussel alles door elkaar en serveer direct!

 

 

 

Advertenties

2 Reacties to “Spaghetti alle vongole”

  1. Michelle Bos september 9, 2017 bij 11:46 am #

    Ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: