Penne al baffo

12 Aug

Wij eten eigenlijk nooit volkoren pasta of speltpasta, tot ik laatst tagliatelle van spelt had geproefd. Dat was erg lekker. Toen ik dit recept met volkoren penne zag wilde ik dat ook wel eens proeven. We moesten hier wel wennen aan de smaak van de volkoren penne, maar het was lekker.

Pennealbaffo

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 320 g volkoren penne (of gewone penne)
  • 100 g gekookte ham, in dunne plakjes
  • 300 g room
  • 25 g tomatenpassata
  • peterselie
  • zout
  • extra vergine olijfolie
  • versgemalen zwarte peper

Snijd de ham in dunne reepjes. Was en droog de peterselie, snijd ze fijn en zet opzij. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Doe een scheutje olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de ham toe en bak ze gedurende 1 minuut. Voeg de room en passata toe, roer alles goed door elkaar, breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en laat het 10 minuten op laag vuur pruttelen. Kook ondertussen de pasta al dente. Voeg de pasta bij de saus en bestrooi met de kleingesneden peterselie. Voeg eventueel nog zout en peper toe.

Bron: GialloZafferano

NB: Penne af baffo betekend penne met snor. Heb geen flauw idee waar die snor op slaat, dus als iemand me daar iets over kan vertellen, graag.

Advertenties

2 Reacties to “Penne al baffo”

  1. aggie augustus 12, 2017 bij 1:32 pm #

    Wilma, is 25 gram passata niet erg weinig, moet dit niet 250 zijn?

    • kookgekwilma augustus 12, 2017 bij 1:36 pm #

      Hallo Aggie, nee hoor, er gaat ook nog 300 g room bij. Probeer het en voeg anders meer passata toe (naar smaak). Gr. Wilma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: