Liquore Crema di Caffè

6 Aug

Toen ik laatst de crema di meloncello had gemaakt, werd mij gevraagd of ik ook een recept had voor een koffie-cremelikeur. Daar had ik nog helemaal niet aan gedacht, terwijl wij ieder jaar een fles meenemen uit Italie. Een paar tellen later had ik via internet een recept gevonden. Niet moeilijk te maken en, op de slagroom na, alles in huis. De slagroom was snel gekocht en de crema di caffe zo gemaakt. Na een dag of drie heb ik de fles koud gezet en de volgende dag hebben we geproefd. Inmiddels heb ik alweer een tweede voorraad gemaakt, dus dat het lekker was, mag duidelijk zijn.

LiquorecremadiCaffe

Ingrediënten voor bijna een half liter:

  • 65 ml espresso
  • 65 ml volle melk
  • 200 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • 50 ml alcohol 95˚

Doe de espresso (bij voorkeur uit een espressomachine en géén oplos-espresso), de melk, room en suiker in een pan verwarm dit, af en toe roerend, tot de suiker is opgelost. Haal de pan van de warmtebron en laat het volledig afkoelen. Voeg dan de alcohol toe, roer het goed door elkaar en laat het nog even staan. Giet het daarna in een gesteriliseerde fles. Mocht je toch oploskoffie gebruiken, giet de drank dan door een zeef voordat het de fles ingaat, zodat eventuele restjes koffiepoeder niet in de drank komen. De crema is nu al goed te drinken, maar als je het een paar dagen laat staan, wordt de smaak alleen maar beter. Serveer de crema koud!

Bron: Peccato di Gola.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

5 Reacties to “Liquore Crema di Caffè”

  1. I am Cooking with Love augustus 6, 2017 bij 7:04 am #

    Ohhh klinkt weer goed inderdaad. Ga ik ook op mijn lijstje zetten. De aardbeien likeur was hier zo’n succes dat de Man vrijwel alles heeft opgedronken. Ik ook wel wat maar hij het meest. Kortom die moet ik binnenkort ook weer maken. Zeker nu er nog lekkere aardbeien zijn.

    Groetjes, Tessa

    • kookgekwilma augustus 6, 2017 bij 7:06 am #

      Deze is ook heel lekker Tessa! Zodra ik weer thuis ben, ga ik er weer van genieten! Gr. Wilma

  2. Diana Labrie augustus 6, 2017 bij 10:11 am #

    Lijkt me heel lekker! Wat voor alcohol gebruik je hiervoor?

    • kookgekwilma augustus 6, 2017 bij 4:52 pm #

      Alcohol van 95 procent. In NL te koop bij sommige groothandels, in België te koop bij een aantal supermarkten. Ik heb het meegenomen uit Italië. Mocht je het niet kunnen vinden, probeer het dan eens met wodka.

      • Diana Labrie augustus 6, 2017 bij 8:16 pm #

        Dank je wel!🌸

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: