Pollo alla Siciliana

14 Jul

Kip op Siciliaanse wijze, erg lekker en simpel te maken. Bij de ingrediënten staat wilde venkel en op de foto zag ik dat dat het groen is wat aan een venkelknol zit. De knollen die ik in de winkel zag liggen hadden weinig groen en ook los kon ik het niet vinden. Misschien dat ik een volgende keer wat venkelzaad aan het gerecht toevoeg, zodat er toch wat venkel smaak te proeven is. Ondanks dat het groen er nu niet bij zat, was het toch erg lekker!

PolloallaSiciliana

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg kip in stukken
  • 150 g kleine tomaatjes
  • 50 g zwarte olijven
  • 30 g kappertjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kleine of 1 grote rode peper
  • wilde venkel
  • 300 g rosé
  • 300 g water
  • extra vergine olijfolie
  • zout

Was en droog de kipstukken. Halveer de tomaatjes en zet opzij. Verwijder het steeltje van de peper en verwijder de zaadjes. Snijd de peper vervolgens in dunnen reepjes. Verhit wat olijfolie in een ruime pan, voeg de teentjes knoflook en de peper toe en bak het een paar minuten. Voeg de kipstukken toe en bak ze 2-3 minuten per kant op matig vuur. Voeg de tomaten, olijven, kappertjes en wat van de wilde venkel toe, giet de rosé erbij en laat het verdampen. Voeg daarna het water toe, doe de deksel op de pan en laat het 25 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg de rest van de wilde venkel toe en laat het geheel zonder deksel nog eens 15-20 minuten sudderen op matig vuur en roer af en toe. Verwijder de teentjes knoflook en breng op smaak met zout. Serveer meteen.

Bron: GialloZafferano

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: