Insalata di farro con pollo, zucchine e formaggio di capra

3 Jun

Wij eten graag maaltijdsalades. Soms verzin ik zelf iets met de ingrediënten die ik nog in de koelkast heb liggen, maar soms komt er een lekker recept voorbij op de Italiaanse blogs of, zoals nu, in een kookboek. Het recept van deze spelt-salade komt uit “Verrukkelijk Rome” van Eleonora Galasso. Je kunt het maken met spelt of met parelgort. Ik heb het gemaakt met spelt. De spelt geeft een lekker “bite” aan de salade. De hoeveelheid is voor twee personen en best veel, vonden wij. Maak je het als bijgerecht, dan kunnen er makkelijk meer personen van genieten. Want genieten deden we van deze salade!

Insalatadifarroconpollo

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 30 g rozijnen
  • 150 g parelspelt (farro) of parelgort
  • een kleine handvol zeezoutvlokken
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 100 g kipfilet, in repen van 1 cm
  • 1 courgette, in de lengte gehalveerd en in heel dunne plakjes
  • 8 cherrytomaten, in blokjes van 5 mm
  • 100 g halfzachte geitenkaas, in blokjes van 5 mm
  • 100 g rucola, grofgehakt
  • geraspte schil en sap van 1 onbespoten citroen
  • een kleine handvol gehakte munt

Week de rozijnen 30 minuten in een kleine kom water. Giet af en druk met je handen het vocht eruit.

Doe de spelt in een grote pan, bedek met water en breng aan de kook. Voeg de zeezoutvlokken toe en kook de spelt zoals aangegeven op de verpakking, tot de spelt opgezwollen, maar nog wel beetgaar is (dit duurt meestal 15 tot 18 minuten). Giet de gekookte spelt af en spoel af onder koud stromend water zodat de spelt niet verder gaart. Doe over in een grote kom en zet apart.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de kip en courgette 3 minuten aan beide kanten en bestrijk ze af en toe met wat olie, tot de kip gaar is. Haal van het vuur en zet apart.

Voeg de cherrytomaten, de geitenkaas, de rozijnen en de rucola toe aan de spelt. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout. Strooi de geraspte citroenschil en pers de citroen erboven uit. Voeg de munt toe en meng alles goed door elkaar. Leg de kip en courgette op de salade en serveer.

Bron: Verrukkelijk Rome van Eleonora Galasso.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: