Pollo alla Romana con peperoni

5 Mei

In maart verscheen het Italiaanse kookboek “Verrukkelijk Rome” van Eleonora Galasso. Een heel mooi boek met schitterende foto’s van Rome en met heel erg lekkere recepten. Inmiddels heb ik al een paar keer gekookt uit dit boek en ben heel enthousiast! De recepten zijn niet ingewikkeld, maar wel erg lekker! Het recept van deze kip met paprika is ook zeer smakelijk. Een volgende keer ga ik de kip (ik heb kippendijen gebruikt) wel even stuk voor stuk aanbraden voor een mooi krokant korstje. Voor ons drietjes was de hoeveelheid genoeg om er twee keer van te genieten.

PolloallaRomanacon peperoni

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 biologische kip à 2 kg, in stukken
  • 120 ml witte wijn
  • 500 g kleine pruimtomaten of grote trostomaten, kleingesneden
  • 1 grote rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in dunne repen
  • 1 grote groene paprika, zaadlijsten verwijderd en in dunne repen
  • 1 grote gele paprika, zaadlijsten verwijderd en in dunne repen
  • 80 g ontpitte zwarte olijven
  • een handvol basilicum
  • 50 g amandelschaafsel
  • zout en peper

Verhit de helft van de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur en bak de helft van de ui in 3 tot 4 minuten zacht en bruin.

Doe de kip in de pan en bestrooi met wat zout en peper. Bak af en toe roerend 10 minuten, tot de kip aan alle kanten lichtbruin is. Schenk de wijn erbij, breng flink aan de kook en laat verdampen. Voeg de helft van de tomaten toe, zet het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes koken of tot de kip gaar is (steek een mes in het dikste deel: als het midden niet meer roze is, is de kip gaar).

Verhit intussen de rest van de olie in een andere pan en fruit de rest van de ui. Doe de paprika erbij en bak al roerend 5 minuten, tot de paprika zachter is. Voeg de olijven, het basilicum en de rest van de tomaten toe en laat 30 minuten zachtjes koken.

Haal de kip en de paprika van het vuur en meng door elkaar. Laat iets afkoelen, bestrooi met amandelschaafsel en serveer.

Bron: Verrukkelijk Rome van Eleonora Galasso.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: