Noisette di vitello ai funghi porcini

29 Apr

Weer eens een lekker recept van een vleesgerecht. Helaas had ik geen bospaddenstoelen, maar gewone champignons. Om toch een beetje de smaak van bospaddenstoelen te proeven, heb ik wat gedroogde porcini aan de gebakken champignons toegevoegd, die ik natuurlijk eerst even heb laten weken in lauw water en daarna uitgeknepen en kleingesneden. De saus was erg lekker en een beetje romig door de achter gebleven bloem in het braadvocht.

Noisettedivitelloaifunghiporcini

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 el olijfolie
  • 250 g (bos)paddenstoelen (of champignons), in plakjes
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • een handvol verse peterselie, fijngehakt
  • een beetje bloem, voor het bestuiven
  • 8 kalfsoesters, ongeveer 55 g per stuk
  • 55 g ongezouten boter
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 4 el droge witte wijn

Verhit de helft van de olijfolie in een grote koekenpan en bak de paddenstoelen, knoflook en peterselie zacht.

Bestuif het vlees met bloem. Verhit in een grote pan de resterend olie met boter. Voeg het vlees toe en bak het 5 minuten aan beide zijden. Breng het vlees op smaak met zout en peper, haal het uit de pan en houd het warm. Schenk de wijn in de pan en laat enigszins inkoken. Voeg dan de paddenstoelen toe.

Schik het vlees op een schaal en schep de paddenstoelen en knoflook erover.

Bron: Trattoria van Ursula Ferrigno.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: