Zuppa di lenticchie

14 Apr

Linzen, de Italianen beschouwen ze als een symbool van geluk. Veelzijdige peulvruchten die je kunt toevoegen aan salades, soepen en stoofschotels. In een ver verleden heb ik wel eens linzensoep gemaakt, maar het recept ben ik in de loop der jaren kwijtgeraakt. Al een tijdje was ik van plan om opzoek te gaan naar een recept en afgelopen week vond ik deze heerlijke zuppa di lenticchie op het Italiaanse blog Giallo Zafferano. Serveer de soep met een scheut goede olijfolie en lekker brood. Buon Appetito!

Zuppadilenticchie

Ingrediënten:

  • 250 g (groene) linzen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 grote winterwortel, geschild
  • 1 witte ui
  • 2 kleine aardappels, geschild
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 courgette
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 kruidnagels
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • zout naar smaak
  • 2,5 l water of bouillon (naar smaak)

Week de linzen ten minste 12 uur in koud water (of zoals aangegeven op de verpakking). Maak de groeten schoon en snijd alles in kleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en voeg de knoflook en ui toe. Bak op laag vuur totdat de ui zacht is. Voeg dan de andere groenten toe, met uitzondering van de linzen. Bak dit al roerend gedurende 10 minuten op laag vuur. Voeg de uitgelekte linzen toe, evenals de laurierblaadjes, kruidnagels, komijnpoeder en zout naar smaak. Giet er 2,5 l water of bouillon bij en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af met een deksel en kook de soep in ca. 2 uur gaar. Voeg, als de soep te droog wordt, wat water toe. Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes en de kruidnagels.

Bron: Giallo Zaffferano

 

 

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: