Deze pesto is heel makkelijk te maken en smaakt heerlijk op een stukje brood of toast, maar het kan natuurlijk ook door de pasta. In het originele recept zijn pruimtomaten gebruikt, ik heb gekozen voor trostomaten. Probeer om niet alle tomaten in één keer toe te voegen. Als ze erg groot zijn, wordt de pesto namelijk te nat. Ook heb ik minder knoflook in de pesto gedaan. De eerste keer dat ik het maakte, vonden we de knoflook te overheersend. Dit is dus een recept die je naar eigen smaakt kunt maken.
Ingrediënten:
- 10 verse basilicumblaadjes
- 6 trostomaten (niet te groot), de zaden verwijderd, kleingesneden
- extra vergine olijfolie naar smaak
- 1-2 teentjes knoflook (neem kleine teentjes)
- peper naar smaak
- 1-2 eetlepels versgeraspte pecorino
- 10 amandelen
Doe de knoflook in een kom en plet deze met een vijzel en wat extra vergine olijfolie. Spoel de basilicumblaadjes af en dep ze droog. Voeg de amandelen toe en blijf dit met de vijzel bewerken. Als het mengsel wat te droog is, kun je nog wat olijfolie toevoegen. Doe de tomaten, basilicum en pecorino erbij en meng het tot een zeer gladde pesto. Breng op smaak met zout (proef eerst even voordat je zout toevoegt, want de pecorino is van zichzelf ook zout).
NB: als je geen vijzel hebt, kun je het op dezelfde manier ook met een keukenmachine maken.
Bron: L’angolo di Cristy.
Geef een reactie