Pasticcini alle mandorle

17 Feb

Deze lekkere zoete Italiaanse koekjes zijn eenvoudig te maken. Amandelmeel is kant en klaar te koop, maar ik heb het zelf gemaakt door amandelen in de foodprocessor fijn te malen. Spuit de koekjes niet te dicht bij elkaar op de bakplaat. Na het bakken zijn de koekjes nog zacht, dus haal ze voorzichtig van de bakplaat zodat ze hun vorm niet verliezen (of laat ze nog even afkoelen op de plaat).

pasticciniallemandorle

Ingrediënten:

  • 150 g amandelmeel
  • 100 g suiker
  • 2 eiwitten (samen 60 g)
  • 1-2 druppels amandelessence

Doe de amandelmeel en suiker in een kom en meng het goed door elkaar. Voeg de druppels amandelessence bij de losgeklopte eiwitten en meng het door elkaar. Doe de eiwitten bij het amandelmeel en suiker en roer het met een houten lepel tot een glad mengsel.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het deeg in een spuitzak met geribbelde spuitmond en spuit ronde of langwerpige koekjes op de bakplaat. Versier de koekjes met gekonfijte vruchtjes, gedroogde fruit of amandelen. Zet de bakplaat gedurende een uur in de koelkast om inzakking tijdens het bakken te voorkomen. Haal de bakplaat uit de koelkast en bestrooi de koekjes met wat fijne tafelsuiker.

Verwarm de oven voor op 160˚C. Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes voor het serveren afkoelen op een rooster.

Bron: CucinacoNoi.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: