Farfalle con broccoli e ceci

5 Jan

Een paar weken geleden kocht ik het boek Pasta Artigiana van Nino Zoccali. Een mooi boek met lekkere pasta recepten. Natuurlijk staan er basisrecepten in om zelf verse pasta te maken, maar gedroogde pasta komt ook in veel recepten voor. Wat ik ook erg leuk vind is het hoofdstuk met dolci, nagerechten van pasta gecombineerd met zoetigheid. Bij het hoofdstuk ‘Pasta in Zuppa’ zag ik het recept van deze soep met kikkererwten en broccoli. Terwijl de soep stond te pruttelen, heb ik nog een lekkere focaccia voor erbij gebakken en zo hadden we een heerlijke maaltijd.

farfalleconbroccoliececi

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 2 1/2 el extra vergine olijfolie, plus extra om te besprenkelen
  • 1 knoflookteentje, gepeld en geplet met de platte kant van een mes
  • 300 g gedroogde kikkererwten, een nacht in water geweekt en uitgelekt
  • 2 1/2 l kippenbouillon
  • 200 g farfalle (vlinderpasta)
  • 300 g broccoliroosjes
  • fijn zeezout, naar smaak
  • versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • versgemalen Parmigiano Reggiano ter garnering

Verwarm de olijfolie in een grote hapjespan en bak de knoflook goudbruin. Voeg de kikkererwten en de kippenbouillon toe en breng het aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat de soep doorkoken totdat de kikkererwten gaar zijn. Voeg de pasta toe en kook hem ongeveer 10 minuten mee. Voeg de broccoli toe en laat het geheel nog een paar minuten doorkoken. Let erop dat de broccoli niet te gaar kookt. De broccoli hoort zacht te zijn, maar nog wel een heldergroene kleur te hebben. Breng het geheel op smaak met zeezout. Serveer de soep met versgemalen zwarte peper, wat olijfolie en versgeraspte Parmigiano Reggiano.

Bron: Pasta Artigiana van Nino Z0ccali

Advertenties

2 Reacties to “Farfalle con broccoli e ceci”

  1. Deb's Bakery & Kitchen januari 5, 2017 bij 3:41 pm #

    Lekker! Ik heb me voorgenomen dit jaar ook weer meet uit al mijn Italiaanse kookboeken te gaan koken

    • kookgekwilma januari 5, 2017 bij 4:11 pm #

      Dat is nog eens een goed voornemen! Zo veelzijdig die Italiaanse keuken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: